Els beneficis del massatge relaxant són múltiples; beneficis que tenen efectes positius en el cos i en la ment. Rebre massatges al llarg de tot l’any ajuda a eliminar toxines (millorant la circulació sanguínia i limfàtica), tensions (actuant sobre la musculatura i les articulacions), estrès físic i mental (disminuint els ritmes respiratoris i aquietant la ment).El primer resultat després d’una sessió de massatge és la sensació de profunda relaxació, un benestar general a causa de la remoció de cansament acumulat i de la reducció de l’activitat cerebral.En el massatge relaxant es fan servir olis vegetals, per la qual cosa la pell s’hidrata i adquireix més elasticitat i brillantor.

Actitud mental davant el massatge relaxant.

Sotmetre’ns a una sessió de massatge relaxant és oferir l’oportunitat de desconnectar la nostra ment de tot el quotidià, dels pensaments que ens omplen el cervell durant la jornada, al llarg de tota la nostra vida. El cervell necessita renovar-se, mai descansa ni deixa de treballar, fins i tot quan dormim segueix amb la seva activitat. Però és durant el dia que la nostra ment aquesta obstinada amb mil pensaments, una mitjana d’uns seixanta mil cada dia i el 90% d’ells són els mateixos del dia anterior. També la ment necessita descans, buidar per acollir nous pensaments. Això ens serveix perquè totes les nostres decisions, tot el que pensem pugui adquirir una nova forma, tenir un altre punt de vista. Veure els nostres problemes o els nostres plans de diferents maneres, trobar noves solucions.

En el massatge relaxant les dues persones són part activa per aconseguir un bon resultat. Qui dóna el massatge i qui el rep. El massatgista ha de ser una persona positiva, relaxada, serena, per poder transmetre aquestes mateixes sensacions. Qui gaudeix del massatge s’ha de predisposar a rebre aquesta positivitat i preparar-se a eliminar totes les seves tensions, corporals i mentals.

Quan rebem un massatge relaxant hauríem mantenir una actitud positiva i per relaxar la ment el millor consell és pensar en el que estem fent en aquest mateix moment. Ocupar-la amb pocs pensaments. Concentrar-nos en totes les sensacions que rebem, deixant fora tot el que ens ha passat durant el dia i el que haurem de fer. La clau per descansar la ment és viure el present, el “aquí i ara”. Començar a observar el nostre cos i la nostra ment, relaxar el cos i aquietar la ment. Centrar la nostra atenció en la respiració, fent-la sempre més calmada. Cerca les tensions en el cos, des dels peus fins al capdamunt i deixar que sigui la mateixa força de la gravetat a exercir aquesta agradable sensació d’abandonament al descans de tots els músculs, afluixant-los poc a poc. Ser conscients dels nostres pensaments i dirigir-los cap a la respiració i relaxació del nostre cos. La nostra ment estaria ocupada només en aquestes dues accions i per més d’una hora podria descansar. Una oportunitat que de vegades no tenim mai durant el dia, setmanes o mesos. Tot això ens serveix per a mantenir una ment més clara i relaxada, ajudant-nos a ser més serens i optimistes en la vida.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *